Bilder

Här är dem första bilderna på valparna.
(tagna. 12:45, 28/2 )

Nu har de kommit!

Ja  nu har dessa små valpar anlänt .
Det blev rätt långt och utdraget. Vattnet gick 23.20 och Nea hade hur mycket värkar som helst, men inget hände. Kl 01.30 gav Elin upp och gick och la sig. Klockan 3 ringde jag till veterinären och rådfrågade hur länge man vågar låta henne jobba så här hårt, man är ju rädd för att någon valp sitter fast eller ligger fel och stoppar up allt. 6 timmar var svaret, innan des gör vi ingenting. Nåja det tog en kvart fter veterinärens svar i Gammelstad så kom första valpen, skönt... Sedan har de kommit med jämna mellanrum hela morgonen fram till 6. ja vad det blev, jo 7 st, 3 sobla tikar och 4 sobla hanar. En kille är lite svag så vi får se om han klara sig, eller svag ska jag inte säga men han är lite mindre än de andra och Nea puttsar och puttsar honom hela tiden. Han skrek så konstigt hela morgonen och var helt leaslös när han kom ut, men jag gned i gång honom och han låg bar och kippade efter andan, sedan har han börjat låta och nu ligger han under Neas lår. Jag har inte sett honom äta ännu, men jag ska hålla ett extra öga på den killen,Men nu är det rätt lugnt i lådan, så jag ska passa på att vila mig en stund, har suttit vid valplådan på ett liggunderlag hela natten. Försöker ta bilder i kväll eller i morgon.

//Anci

Nu rör det på sig!

Ja nu börjar det kännas som något är på gång! Hade tagit fel på min arbets tid i morse, trodde jag skulle börja 9.30 fast det visade sig att jag skulle vara på jobbet 7.30. 8.10 blev jag varse min miss, var på jobbet 8.30. Jag han inte tempa Nea innan jag for, men när jag kom hem 13.30 så låg tempen på 37.8, alltså lägre än förrut. I kväll var det meningen att vi skulle gå på bio jag och Greger, vi skulle se på "Män som hatar kvinnor" men vi får ta det  någon anna gång. Nea bäddar och stökar på i lådan i mellanåt, flåsar och jag får springa ut med henne med jämna mellanrum. Sedan kan hon vara lugn och sova en stund och sedan kör hon i gång igen. Det behöver inte betyda att det blir valpar ännu, tempen har inte varit tillräckligt långt ner, om den nu inte var nere i morse. Men vi fattade beslutet att stanna hemma, vill inte att barnen ska behöva ta emot valparna om vi är borta. Sedan har vi ju Brolle just nu på TV ;-) Så vi missar inget!
Skriver här om något händer.

//Anci 

Sorry!

Jag ber om ursäkt, men jag han inte skriva i går. Jag redigerade en film som vi gjort på jobbet för att ha i dag på föräldrar fika. Men nu kommer här en snabb och kort rapport! Tempen ligger mellan 38.2 och 38.5 så inget är på gång ännu. I går åt hon faktiskt en stor portion mat. Hon följer fortfarnde med oss ut på en tur, men nu syns det att det är tyngre. I går var Vera välkommen ner i valplådan med henne igen, rätt kul att se hur damerna sammsas i lådan ;-) Men Greta får inte komma i närheten, bara hon kikar in mot hundrummet så ställer sig Nea upp och stirrar på Greta, Greta vänder och går tillbaka in i köket igen.
Har smitit från jobbet för att se på våra damer när de fixade en medalj, men nu ska hundarna ut på tur i solen.
Skriver igen i morgon.

//Anci

Termometer!



Nu i kväll ska jag leta reda på termometern. man brukar ta tempen på tikarna för att se om värkarbetet börjat. Efter som jag jobbar fram till Fredag så känns det skönt att ha lite koll, så man inte far på jobbet och har överaskningar här hemma.  Tempen brukar börja krypa neråt från 38.5 i bland lite upp, då har värkarna börjat. När tempen fallit till mellan37-36 grader då ska valparna komma innom 12 timmar, om inget händer så är det viktigt att ta kontakt med veterinären.Hon äter dåligt, i dag kanske sammanlagt 1,5 dl valpfoder. Men har varit med oss ut på promenad, är pigg och glad. Valparna känns tydligt fortfarande mot bukväggen, brukar bli lugnt när det är dags. Man brukar säga att det inte ska vara någon fara om valparna kommer 5 dygn för tidigt, bäst är ju om tikarna går tiden ut. Inget är som att gå i väntans tider.

Ny rapport kommer i morgon!
//Anci

Valplådan!

Nu har Nea tagit kommandot över valplådan. Hon ligger där som en prinsessa och visar klart och tydligt att Vera inte ska komma dit. Det är rätt kul att se flockens reaktioner, det märks att alla vet att något ska hända och Vera låter Nea vara i fred i valplådan. På morgonen åt inte Nea något alls, hon tittade och stod och hängde över matskålen, tuggade lite, men nä det ville inte riktigt smaka. Jag har arbetat så Nea har varit ensammen hela dagen och har sovit, hon har inte rört matskålen.
Nu på kvällen har hon följt med mig och Vera och Greta på en tur. Mötte på en kvinna som tittade på Nea och frågade om den där hunden var så där tjock, hon har mött oss offta och såg väll att det inte såg ut som det brukar. Jag förklarade varför hon nästan inga ben har och hon kände på Neas mage, oj tyckte hon, känns som om hon ska explodera. Men Nea rör sig med lätthet trotts den här stora magen. Jag ska ta en bild i morgon med kameran så ni får se. Nu har hon i alla fall ätit och verkar må gott!

//Anci

1 vecka kvar!

På den här bloggen kommer jag att skriva om hur det är med Nea nu under sista veckan. Här kommer även ni att kunna följa valparna, om allt nu går som man hoppas och det blir valpar.
Nea har nu under några dagar varit lite orolig och dålig på att äta. Verkar som om valparna trycker på. Varje gång hon går ut så bajsar hon en liten klutt och jag upplever att hon läcker lite urin!
Att hon har valpar i sig är jag helt säker på, de känns tydligt mot bukväggen då hon ligger på sidan. Känns som små knölar som rör sig mot handflatan och sedan försvinner för att återkomma igen. Känns som hon är ganska full, rör sig på många ställen i henne och hon är rätt stor.

I går tog vi in valplådan och Nea såg lättad ut. Men Vera är den som legat i den i natt, Nea har sovit bredvid. Greta har fått sova med Elin så hon inte äter upp valplådan!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0